jump to navigation

Aduan Rakyat

http://www.bpa.jpm.my/ Biro Pengaduan Awam

Advertisements

Comments»

1. kalamutiara - April 20, 2008

terlebih dulu saya ucapkan tahniah atas kemenangan yb di parlimen batu dalam PRU baru-baru ini. sebagai seorang tokoh sederhana, yb memang layak mewakili, menyuarakan dan memperjuangkn nasib masyarakat di parlimen batu.

bagaimanapun, izinkan saya memberi sedikit pandangan. sebagai tokoh reformis dan bersederhana, yb sepatutnya mengekalkan penampilan dan gaya hidup sama seperti sebelum menjadi yb.

rungutan ini saya katakan hasil pengamatan dan pengalaman sendiri. saya salah seorang yang hadir meraikan sambutan black 14 di padang kelab sultan sulaiman baru-baru ini. melihat sambutan hangat orang ramai pada malam itu, harapan untuk melihat malaysia baru sangat tinggi.

tetapi harapan saya sedikit terganggu dengan kehadiran ‘bodyguard’ yb yang ramai. selain kurang wajar dikawal sebegitu rupa, tindak tanduk mereka juga tidak menyenangkan. bayangkan bila mereka menahan yb eli wong (exco selangor) daripada masuk ke bilik sidang akhbar selepas sambutan itu.

saya curiga apa mendorong mereka menahan yb eli wong itu. saya yakin mereka menahannya kerana mereka tidak mengenali beliau. sepatutnya yb mengekalkan kesederhanan dan sifat biasa kerana yb adalah manusia biasa. kecuali yb ahli parlimen, yb tetap manusia biasa.

bayangkan pada malam itu yb hatta ramli – bendahari pas pusat – pun datang bersendirian.! jangan sampai kecuaian isu kecil ini memberi kesan besar kepada yb dan keadilan secara keseluruhan.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: