jump to navigation

25/8-Pagi Di Prmtng Pasir Berbuka Puasa Di Kg. Pdng Balang September 12, 2009

Posted by Parti KeADILan Rakyat Bahagian Batu in Pakatan Rakyat.
trackback

P8250066Selasa 25 Ogos, Ahli Parlimen Batu penuhi jemputan penduduk Kampung Padang Balang untuk bersama-sama masyarakat Islam untuk majlis berbuka Puasa dimana umat Islam berpuasa hari yang ketiga (3). Sebagai Ahli Parlimen yang berkhidmat dan dipilih oleh rakyat penduduk kawasan Parlimen Batu. Walaupun di jemput di saat akhir kerana penduduk memahami tugas Yb. yang sedang berkempen di Pilihanraya Permatang Pasir Pulau Pinang.

P8250067Yb. Tian Chua tidak menghampakan penduduk untuk hadir bersama berbuka puasa bersama. Semasa jemputan diterima di dalam jam 1 tengahari. Waktu itu beliau sibuk bertugas dikawasan pengundi Cina di Prmtng Pasir. Dalam kesibukan sebagai memikul tugasan penting dalam Parti. Namun atas jemputan beliau terpaksa meninggalkan Prmtng Pasir dan kembali ke Kuala Lumpur dalam jam 330 pm untuk bersama pengundi beliau. Di dalam perjalan pulang beliau dan Timbalan Ketua cabang berkomunikasi untuk mengetahui kedudukan beliau berada dimana.

P8250070Dalam jam 720 petang, Kereta yang di pandu oleh en Khairul(panjang) selamat tiba di perkarangan Masjid Kg. Pdng Balang dan disambut mesra oleh masyarakat yang terkejut kehadiran beliau. Ada sesetengah penduduk berjumpa dan bertanya terus keadaan apa yang berlaku di kawasan pilihanraya kecil Adun Permatang Pasir. Dengan senyum berkata Kemenangan berada di ‘Pakatan Rakyat’. Selesai majlis berbuka dan hadirin tetamu menunaikan solat Maghrib. Ahli Parlimen beredar untuk ke majlis di Bandar Baru Sentul.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: