jump to navigation

7/8-Al-Fatiha Kepada Penjuang ‘Kebenaran’ Hj Buang B Awang August 11, 2009

Posted by Parti KeADILan Rakyat Bahagian Batu in Pakatan Rakyat.
trackback

16032008(006)07 Ogos 2009,  Parti Keadilan Rakyat Cabang Batu serta JDM/UPU Kampung Batu Muda KL kehilangan seorang Petugas/Pejuang Penegak ‘KEADILAN’ yang telah kembali ke Ramahtullah pada Jumaat 07 Ogos  disyaki serangan Jantung selepas bersarapan dengan Isteri beliau di PPR Pekan Batu. Beliau yang dimaksudkan Allahyarham Tn. Hj. Buang B. Awang (52 tahun) dan nama timangan ‘Awang Buncit’. Seperti gambar dimana beliau adalah Chef masakan sambutan menyambut kemenangan Yb. Tian pada P/raya ke 12. P2010028

Allahyarham meninggalkan seorang balu beberapa orang anak dan cucu. Beliau juga seorang Pejuang ‘MASA PERUBAHAN’ tanpa mengenal penat dan waktu apabila membuat persiapan jentera P/raya, Allahyarham seorang pencinta ‘Kebenaran dan Keadilan’

Allahyarham juga bergerak Aktif membantu menyelesaikan beberapa masaalah setempat dan mengemukkan kepada Yb. Tian. Yb. Tian Chua juga terharu pemergiannya dan teramat sedih kerana tidak dapat menziarah Jenazah dan mengiringi Jenazah ke Tanah Perkuburan TKP-2 kerana dimaklumkan lewat .

Timbalan Cabang Batu Sdr. Kamil Samad, amat merasai kehilangan “Pejuang’ dimana Sdr Kamil kerap berhubung dengan Allahyarham bertanya khabar. Kali terakhir berjumpa Allahyarham semasa menghadiri Kenduri Khawin rakan Pejuang di Dewan Perdana Bandar Baru Sentul.

16012009(003)Kepada yang melayari Blog ‘KEADILAN BATU’. Sama-sama kita membaca Al-Fatiha untuk disedekahkan kepada  Allahyarham Tn. Hj. Buang B. Awang yang kembali ke Rahmatullah  semoga beliau di Tempatkan bersama orang-orang mukmin dan soleha. Amin.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: