jump to navigation

Yb. Tian Chua Di Panggil Bela Diri Kes 2007 July 24, 2009

Posted by Parti KeADILan Rakyat Bahagian Batu in Pakatan Rakyat.
trackback

P7200066 P7220049 P7220050

P720006920 July-22 July, Ahli Parlimen Batu Yb. Tian Chua berada di Mahkamah Majistret Tingkat 4 untuk pendengaran ‘Bela Diri’ di kadang saksi. Tetapi pada hari Isnin 20 July, ahli Parlimen Batu telah meminta kes di tangguhkan kepada hari Selasa kerana ada upacara penghormatan terakhir kepada Pembantu Peribadi Exco Selangor iaitu mendiang Teoh Beng Hock.

Pada 21 dan 22 July kes didengar kembali. Peguam Yb. Tian telah menyoal Yb. Tian yang duduk di kerusi saksi setelah meyaksikan tayangan Video pada hari kejadian yangmana bermulalah ‘Babak Kes’ sebelum menjadi Sebagai Yang Berhormat. Sepanjang hari itu Peguam yb. Tian telah mengemukkan beberapa pertaanyaan sebelum deserahkan kepada Pendawaraya.

Pertanyaan timbas balik oleh bahagian Pendakwaraya dibuat pada hari Rabu 22 July. Kes yang bermula pagi sampai ke petang akhirnya di tangguhkan pada jam sekitar 4.30 kepada 30 July hari Khamis bermula 2 petang dan di sambung semula pada 31 July hari Jumaat bermula 9.30 pagi.

Kepada sesiapa yang mempunyai masa lapang dijemput ke Makamah Jalan Duta tingkat 4 kamar Makamah Majistret jenayah 2 bagi memberi sokongan Moral pada Ahli Parlimen Batu.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: