jump to navigation

22/7-Dari Makamah ke Sumbangan MUE July 24, 2009

Posted by Parti KeADILan Rakyat Bahagian Batu in Pakatan Rakyat.
trackback

P7210070 P7210071 P7210074

Rabu 22 Julai jam 5 petang. Sekembalinya dari Mahkamah Jalan Duta. Ahli Parlimen Batu Yb. Tian Chua memenuhi jadualnya dengan hadir sendiri ke rumah Allahyarham Abd. Manap Bin Muktar(67 tahun) yang telah kembali ke Rahmatullah pada hari Selasa  21 Julai petang. Yb. Tian Chua mengucapkan Takziah kepada Ahli Keluarga terutamanya Isteri Allahyarham iaitu Pn Mahanom Bt. Md. Yunus.

P7210073Kedatangan Yb Batu bukan kali pertama ke rumah Allahyarham En Manap tapi pada tahun 2008 sewaktu Ribut dan hadir bersama Badan NGO ‘Habitat’ dan beberapa Artis Hollywood yang membuat pertunjukkan di Pusat Peranginan Genting Highland.

Tapi pada kali ini Yb hadir atas kapasiti wakil Kerajaan Negeri Selangor kerana Allahyarham telah mendaftar menjadi Ahli Mesra Usia Emas(MUE) pada awal tahun ini.Allayahyarham merupakan Anak Selangor yang membesar di Kampung Padang Balang. Beliau juga seorang OKU yang mana beliau lumpuh sekian lama.

Semasa sumbangan dibuat turut hadir anak dan adik beliau. Semasa sumbangan dibuat balu beliau mengucapkan Ribuan Terimakasih keapda Kerajaan Negeri Selangor atas sumbang yang diberikan.

Kepada pembaca Blog Keadilan Batu harap sama-sama kita sedekahkan Al-Fatiha kepada Allahyarham Abd Manap Bin Muktar semoga Rohnya dicucuri Rahmat dan ditempatkan bersama orang-orang Mukmin dan Solh. Amin

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: