jump to navigation

16/7-Tian Chua Kg Chubadak Jalan Sentul July 22, 2009

Posted by Parti KeADILan Rakyat Bahagian Batu in Pakatan Rakyat.
trackback

P7160055 P7160056 P7160065

P7160057 Khamis 17 July jam 930 malam bertempat Kampung Chubadak Jalan Sentul. Satu sessi perjumpaan dan dailog bersama Ahli Parlimen Batu YB  Tian Chua telah diadakan di salah sebuah rumah di kawasan  Kampung tersebut. Ini adalah perjumpaan yang Istimewa kepada YB Tian Chua kerana ini Perjumpaan dan Dailog Rakyat yang melibat semua golongan tanpa mengira FAHAMAN POLITIK DEMI MEMPERTAHANAN KAMPUNG mereka yang cintai.  Syabas penduduk Kampung.

Dalam sessi ucapan Pengerusi telah menerangkan bahawa Kampung Chubadak diterokai oleh nenek moyang mereka sebelum tertubuhnya Bandaraya K.L. Keluhan mereka ini juga susulan tindakan isu yang dibangkitkan oleh Jawatankuasa Bertindak Penduduk Kampung Padang Balang pada ‘Post’ yang lalu. Atas kapasiti Wakil Rakyat Parlimen Batu yang dimenangi oleh Yb. Tian Chua pada pilihanraya ke 12. Penduduk Kampung telah meluahkan perasaan Bantahan Draft 2020 kepada ahli Parlimen Batu untuk membawa perkara ini kepada peringkat Parlimen yang diwakili beliau dan menjemput mempertahanan KampungP7160064 Mereka jika sesuatu perkara berlaku keatas Kampung mereka.

Dalam sessi penerangan oleh Yb. Tian Chua, memaklumkan bahwa beliau telah membangkitkan beberapa soalan di sidang Dewan Rakyat di Parlimen mengenai status Tanah bagi Rezab Melayu  di kawasan Wilayah Perseketuan khususnya Parlimen Batu. Selepas majlis penerangan sessi dailog diadakan sebelum majlis ditutup. Dalam jawapan Yang Berhomat Parlimen Batu, beliau akan  memberi Kerjasama dan Komited Membantu bersama penduduk Kampung bukan sahaja di Kg Chubadak namum di Kg P7100123_aBerembang yang berlaku pada tahun 2007 semasa beliau belum menjadi Wakil rakyat. Diakhir sessi Dailog Rakyat beberapa perkara masaalah setempat di bangkitkan dan diambil perhatiaan oleh Yb. Tian seperti Sampah dan lain-lain perkara.

Bagi pihak Pejabat Ahli Parlimen dan Yb. Tian Chua mengucapkan ribuan terimakasih kepada penduduk Kampung yang sudi meluangkan masa untuk hadir dimalam hari yang tamat sekitar juam 11.30 mlm.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: