jump to navigation

15/7-Sumbangan MUE OKU July 22, 2009

Posted by Parti KeADILan Rakyat Bahagian Batu in Pakatan Rakyat.
trackback

P7150051 Rabu 15 July, Pejabat Ahli Parlimen diwakili En Kamil Samad dan En Hassan Haroon telah berkunjung ke rumah Allayarham En Rusman Bin Harun yang kelahiran  Anak Selangor telah menghembus nafas terakhir dua minggu yang lalu dalam usia yang muda umur 41 tahun. Beliau meninggal seorang balu dan seorang anak yang berusia 5 tahun. Allahyarham En Rusman lumpuh sebelah badan hampir 3 tahun dan beliau berstatus OKU (Orang Kurang Picture 001Upaya) pemegang  KAD dikeluarkan oleh JKM. Allahyarham Rusman Bin Harun adalah penerima pertama berstatus Orang Kurang Upaya untuk sumbangan Mesra Usia Emas di kawasan Parlimen Batu.

Semasa sumbangan diserahkan bersama wakil JDM wanita Kg. Padang Balang. Balu Allahyarham Saleha berterimakasih kepada Kerajaan Negeri Selangor atas pemberian sumbangan ‘Khairat Kematian’ walaupun suami beliau telah menetap di Kuala Lumpur hampir 30 tahun tapi kebajikan sebagai anak Selangor dapat dirasai. Dengan sumbangan ini serba sedikit dapat mengurangkan bebanan beliau untuk menjelaskan beberapa bil-bil tertunggak dan baki beliau berhasrat untuk menempah Batu Nisan untuk Suaminya Allahyarham Rusman Bin Harun.

Kepada pembaca Blog Keadilan Batu. Sama-sama kita sedekah Al-Fatiha kepada Allahyarham Rusman Bin Harun semoga rohnya ditempat di golongan orang-orang yang Soleh dan Beriman. Amin.

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: