jump to navigation

19/6-Lawatan Yb. Batu Mangsa Kebakaran Kg. Sikma June 21, 2009

Posted by Parti KeADILan Rakyat Bahagian Batu in Pakatan Rakyat.
trackback

P6190004 P6190001 P6190002

Jun 19, sejerus tiba LCCT Sepang dari menghadiri muasyarat dan latihan di Utara semenanjung Malaysia. Ahli Parlimen Batu mengadakan lawatan dan berbincang bersama mangsa kebakaran Kampung Sikma Jalan Sentul yang tinggal di Dewan Komuniti DBKL Bandar Baru Sentul.

Semasa perjumpaan diadakan, pihak Yb. Tian telah menerangkan kepada mangsa yang terlibat mengenai syarat-syarat yang layak sesebuah keluarga mendapat rumah dari DBKL. Yb. memohon kerjasama sepenuhnya dari mereka agar proses mendapat kelulusan dapat disegerakan oleh pihak DBKL. Ahli Parlimen Batu mendapat maklumat terdapat sebilangan jumlah yang besar telah mendaftar mendapatkan rumah pemindahan semasa  kejadian kerana rumah yang terlibat hanya 5 buah rumah tapi dihuni lebih kurang 100 orang. Yb. Tian Chua berharap mereka bersabar kerana sebelum ini 3 keluarga yang menimpa bencana menunggu lama proses pemindahan.Yb Tian juga memaklumkan kepada mereka jika menghadapi massalah boleh hubungi beliau atau kakitangan pejabat Parlimen Batu.

Salah seorang AJK/aktivis  yang PRIHATIN kemasaalahan mangsa kebakaran di Kampung Sikma Sentul telah menghulurkan bantuan sejerus mendapat maklumat dari Pejabat Ahli Parlimen Batu. Beliau ditemani anak saudara. Sumbangan Beras,makanan dan Pakaian di sumbang pada keluarga yang terlibat kebakaran.

P6180013 P6180012 P6190008

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: