jump to navigation

16/6-Yb Batu Melawat UPU & Ziarah AJK Bhg June 21, 2009

Posted by Parti KeADILan Rakyat Bahagian Batu in Pakatan Rakyat.
trackback

16062009(001)Pada 16 Jun Ahli Parlimen Batu Yb. Tian Chua sejurus tamat Parlimen telah mengadakan lawatan kebeberapa tempat kawasan Upu Parlimen Batu dan Menziarah Ahli Jawatankuasa Bahagian Batu.

Jam 845 mlm Mengadakan lawatan ke Pasar Malam Intan Baiduri yang terletak bersempadanan antara Kepong,Selayang dan Kawasan Parlimen Batu. Semasa mengadakan lawatan, kebanyakkan pengunjung terkejut kehadiran YB Tian. Mereka berbangga dengan kehadirin ahli Parlimen Batu kerana turun padang pada ketika dan waktu ini.Kebiasaan sebelum ini seseorang bergelar Ahli Parlimen akan turun semasa Pilihanraya.

Program seterusnya, 10 mlm mengadakan perjumpaan bersama Persatuan Penduduk Desa Bakti. Dalam perjumpaan singkat ini, ahli Parlimen sempat berbincang dan mendengar kemasaalahan penduduk. Beberapa perkara dibangkitkan dan akan cuba menyelesaikan.

Pihak penduduk juga mengutarakan sessi perjumpaan serta dailog dapat diadakan bersama Ahli Parlimen dan Penduduk yang tinggal berhampiran taman-taman. Yb. Tian Chua menyambut baik cadangan dan berjanji akan bersama penduduk.

Program seterusnya, 11 mlm Persinggahan kedua sebelum berakhir satu perjumpaan di Kuala Lumpur, Yb. Tian Chua telah menziarah Ahli Jawatankuasa Bahagian Batu En. Nagu yang mengalami kecederaan kaki akibat terjatuh di kawasan rumah beliau PPR Setapak. En Nagu juga seorang aktivis/pejuang ‘Kebenaran dan Keadilan’ sehingga kemenangan P/raya yang lalu. Yb Tian meminta En Nagu berehat jangan bergerak terlalu banyak supaya kecederaan yang dialaminya cepat sembuh.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: