jump to navigation

18/6-Kebakaran 4 Buah Rumah Kg. Sigma Jln Sentul Jam1 Pagi June 18, 2009

Posted by Parti KeADILan Rakyat Bahagian Batu in Pakatan Rakyat.
trackback

P6180013 P6180014 P6180019P6180012P6180018

P6180017

Khamis 18 Jun Jam 1 pagi,Sebanyak  4 buah rumah di Kampung Sikma Jalan Sentul terbakar tengah malam tadi. Kebanyakan keluarga hanya tinggal sehelai sepinggang dan terdiri dari penduduk asal kampung Sikma. Petugas Pejabat Ahli Parlimen Batu EnDanny tengah mengurus keluarga keluarga tersebut dengan membawa mereka ke Balai Polis membuat ‘Report’. Buat masa ini keluarga ini akan ditempatkan ri Dewan Komuniti DBKL Bandar Baru Sentul Kuala Lumpur.

Seperti gambar yang dapat dilihat, wang simpanan salah seorang mangsa rumah kebakaran telah hanggus di makan api.Hanya wang siling lama yang masih tersimpan.

Ahli Parlimen Batu Yb. Tian Chua telah melawat mangsa-mangsa tersebut pagi tadi sebelum menghadiri sessi Parlimen hari ini(Maaf Gambar Yb tidak sempat diambil). Beliau akan memastikan bantuan segera akan dihulurkan oleh pihak-pihak agensi yang sepatutnya membantu keluarga ini.

Kepada sesiapa yang melayari Blog ‘KEA DILANBATU’ yang ingin menyumbang bantuan berupa Pakaian,Makanan dan Kewangan boleh maklumkan kepada pejabat Parlimen Batu 03-40440063. Dengan bantuan Anda & Dermawan tanpa mengira bangsa dan agama diharap dapat mengurangkan beban yang telah menimpa Keluarga Mangsa Kebakaran di Kampung Sikma Jalan Sentul.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: