jump to navigation

Yb Berjiwa Rakyat June 15, 2009

Posted by Parti KeADILan Rakyat Bahagian Batu in Pakatan Rakyat.
trackback

padalambalakang 019 padalambalakang 029 padalambalakang 020 padalambalakang 028 padalambalakang 023 padalambalakang 024

padalambalakang 011Pada 7 Jun bertempat di sebuah Kampung ‘Warisan’ Melayu berhampiran Kuala Lumpur yang terletak di Kawasan Parlimen Batu (P115). Satu majlis sambutan Jubli Perak 25 tahun Masjid Kampung tersebut telah diadakan dimana jemputan khas Menteri Wilayah Perseketuan YM Raja Nong Chik , Ahli Parlimen Batu Yb Tian Chua,DBKL & Jawi dan beberapa jemputan lain.

Majlis yang dirancangkan  sebelum ini yang memberi peluang YB Batu  untuk berucap telah ditukar programnya atas tekanan pihak pihak tertentu tetapi Seorang Ahli Politik telah diberilaluan untuk berucap.

Kebanyakkan penduduk Kampung tersebut yang ‘Celik Minda’ telah mempertikaikan mengapa majlis tersebut yang sepatutnya tiada unsur Kepartian/Politik boleh berucap di atas platform tersebut. Wah Hal di war-warkan oleh Kerajaan BN sebelum ini Masjid (tempat beribadat) bukan tempat Parti Politik tetapi ini yang berlaku di Kawasan Parlimen Batu pada hari Ahad 7 Jun yang lepas.

Kebanyakkan penduduk kampung bertanya-tanya apa yang berlaku,Eh apa ni, Apa Kelas Parti Politik ni berucap,Dia Wakil Dari Jabatan Menteri mana,Cakap tak serupa bikin,Ini majlis Masjid Bukan Politik Dll.

Kebanyakkan penduduk kampung lebih mengalu-alukan ucapan dari Ahli Parlimen Batu YB Tian Chua walaupun dia berbangsa Tionghua Namun Dia lebih kenali penduduk kerana kekerapan Ahli Parlimen turun melawat kampung tersebut jika ada kenduri,kematian,perjumpaan,sumbangan MUE.

Semasa Ketibaan Menteri di Majlis tersebut, Yb. Tian juga menyambut kedatangan Menteri diiringi hingga ke Pentas Utama. Namun Sebagai Peminpin yang dipilih masyarakat Parlimen Batu tiada tempat di pentas Utama sebaliknya Ketua Parti Politik di berikan tempat. Diharap perkara ini Menteri Wilyah mendapat pengajaran baru (buka Minda) supaya tidak mempolitikkan rumah ibadat sebagai tempat meraih sempati orang melayu yang ‘Celik Minda’. Beliau sebagai menteri sepatutnya menjemput Ahli Parlimen (Tanpa Mengira Ideologi Politik) bersama-sama beliau KHUSUSnya menyelesaikan kemasaalah penduduk yang beliau lawati.

Advertisements

Comments»

1. NORA BATU - June 15, 2009

Program yang telah diaturkan adalah program BN (UMNO Bahagian) yang telah diundang khas bersama Menteri Wilayah Persekutuan atas penyerahan draf status kampung. YB Ahli Parlimen Batu tidak langsung terlibat dan dijemput oleh pihak penganjur……kehadirannya adalah semata-mata untuk MENUNJUKKAN MUKA YANG TEBAL DI KHALAYAK RAKYAT…..????? Kalau benar-benar hendak berkhidmat, masalah dan isu di kawasan Batu ni banyak tetapi tidak dapat disempurnakan oleh YB Ahli Parlimen…Cakap tak serupa bikin… hanya yang nampak benar-benar berkhidmat adalah BARISAN NASIONAL….tiap-tiap hari ada je masalah dan rakyat masih lagi datang ke pejabat ini (BN)

2. Nikson - August 14, 2009

Kalau benar apa yang saudari Nora katakan , masakan pula BN kalah di Parlimen Batu. Ini menunjukkan rakyat Batu telah sedar daripada mimpi bobrok mainan BN selama ini. Dalaman UMNO pun kucar kacir, mana ada masa nak bantu rakyat. Pemimpin yang baik dicantas, pemimpin yang korup dimartabatkan. Rakyat pula di gula-gulakan.

3. Nikson - August 15, 2009

Perjuangan YB Tien Chua bermula sejak beliau belum menjadi YB lagi. Kekerapan beliau tanpa jemu dalam menangani masalah rakyat Batu telah dapat menawan hati pengundi. Sikap beliau amat berbeza daripada sikap pimpinan UMNO mahupun Gerakan yang hanya akan turun padang bila mereka dicalonkan sahaja. Melayu, Cina dan India rakyat Batu telah sepakat untuk memilih TB Tien untuk menjadi wakil mereka di Parlimen, malah memberi jumlah undi yang besar kepada beliau. Maka dengan ini saya berani katakan yang hujah saudari masih lagi ketinggalan atau masih bermimpi akan kebenaran. Bangkitlah saudari dan berdirilah di pihak yang disokong oleh rakyat Batu. UMNO telah hancur dengan korupsi di demua peringkat. Reformasikanlah diri……


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: