jump to navigation

3/6 Yb. Tian Chua Bersama Penduduk PPR Batu Muda Majlis Penerangan & Sumbangan MUE June 10, 2009

Posted by Parti KeADILan Rakyat Bahagian Batu in Pakatan Rakyat.
trackback

DSC09517 DSC09526 DSC09521 DSC09529 DSC09524 DSC09528

Pada 3 Jun 2009 Jam 9 malam. Persinggahan terakhir siri’ Turun Padang’ Ahli Parlimen Batu Yb. Tian Chua adalah di kediaman PPR Batu Muda sebelum menghadiri Muasyarat Parti di Ibu Pejabat Petaling Jaya. Program bersama Yb. di buat kerjasama dari Persatuan Penduduk dan Penduduk dari susulan sebaran mengenai pendaftaran ‘MES’ Merakyatkan Ekonomi Selangor (MUE/TAWAS).

Didalam majlis penerangan dan sumbangan ini turut hadir wakil dari Rangkaian Mesra Sdn Bhd En Kamsani Nasir. Dalam kata kata aluan Ahli Parlimen memberi penerangan tentang kebajikan yang diberikan oleh kerajaan Negeri Selangor dibawah kerajaan Pakatan Rakyat memerintah secara tulus dimana hak rakyat dikembalikan kepada ‘Rakyat Selangor’ khususnya yang lahir di Selangor yang tinggal di kawasan Wilayah Perseketuan.

Menyentuh kata-kata aluan dari Persatuan Penduduk. Yb. Tian menggalakkan Penduduk PPR Menyertai Program-program Kemasyarakatan bagi mengekalkan keharmonian dan semangat kerjasama Kejiranan dalam kawasan perumahan yang terdiri dari berbilang kaum,ugama. Dengan adanya kerjasama ini kawasan perumahan akan terjaga infrastruktur kemudahan awam terbela bagi generasi yang mewarisi perumahan tersebut.(Sinar keluaran 9 jun/S14)

Dalam majlis sumbangan, waris kepada mendiang En Rengasamy A/L Palaniandy (71 thn) telah menerima sumbangan RM1,000.00 dari Ahli Parlimen Batu Yb. Tian Chua. Kaunter pendaftaran MES mendapat sambutan hangat dari penduduk PPR Batu Muda. Dengan bantuan perkerja sukarelawan pejabat Parlimen dapat mengawal keadaan. Bagi pihak semua yang terlibat pihak Yb mengucapkan ribuan terima kasih.

Jika ada mana-mana Persatuan Penduduk atau pun Badan NGO,RT dll berminat mengadakan program sebegini. Pihak Pejabat Parlimen Batu mengalu-alukan kerjasama dari semua pihak. Anda boleh hubungi ditalian seperti tertera sebelah kanan En Ramli Taha.

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: