jump to navigation

Longkang tersumbat bimbangkan penduduk Taman Eastern March 16, 2009

Posted by Parti KeADILan Rakyat Bahagian Batu in Aduan Rakyat, Aktiviti Ahli Parlimen, Aktiviti UPU, Cawangan PKR, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur, Isu Tempatan, Pakatan Rakyat, Parlimen Batu, Parti Keadilan Rakyat, PKR Bahagian Batu, Rakyat.
trackback

taman-eastern-complaints-1 taman-eastern-complaints-2 taman-eastern-complaints-3 taman-eastern-complaints-5MUSIM hujan yang melanda Kuala Lumpur masa ini telah menimbulkan kebimbangan yang amat sangat kepada penduduk Taman Eastern di Jalan Ipoh dalam Parlimen Batu. Hal ini terjadi memandangkan sistem saliran seperti longkang di sekitar taman perumahan mereka tersumbat teruk yang mana bakal mengakibatkan banjir kilat. Aduan penduduk kepada pihak Dewan Bandaraya Kuala Lumpur dan Alam Flora belum menunjukkan tanda-tanda kerja penyelenggaraan akan dilakukan dalam masa terdekat. Pusat Khidmat Masyarakat Ahli Parlimen Batu telah memanjangkan masalah berkenaan kepada pihak berwajib, malangnya penantian penduduk masih belum berhasil.

Comments»

1. kayrolldin - March 16, 2009

kami di taman batu muda ni terpaksa menghidu bau busuk parit yg tersumbat. bila pihak MP Batu nak dtg jenguk? dah bertahun mcm ni.

tikus, dan kedai2 makan haram melambak kat sini.

baru2 ni asyik banjir je..

hrp2 dtg jenguk.

lg 1, ade sebuah dewan bersebelahan apt seri batu ni, masa mula2 dibina, dikatakan dewan org ramai. tapi sekarang jadi markaz UMNO plak. mcm mana tu?

2. zahar - March 17, 2009

pkr batu amat mengalu-alukan jika masyarakat tempat saudara sepakat mengumpulkan isu-isu di taman batu muda. cara sdr membangkitkan isu di blog ini amat membantu dalam usaha memberikan perkhidmatan kepada rakyat. cuba aturkan dialog pertemuan antara penduduk dengan wakil rakyat. cara begini rasanya lebih memberi impak kepada kedua-dua belah pihak.

3. cheong cheemun - March 18, 2009

taman dato senu/sentul jaya sama juga, despite numerous complaints with DBKL, to one En. Hadi tel 2617-9813

DBKL is sleeping on the job, knows only to collect assessment!!!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: