jump to navigation

Laporan TV3 – AMK buat laporan polis January 5, 2009

Posted by Parti KeADILan Rakyat Bahagian Batu in Aduan Rakyat, Aktiviti Ahli Parlimen, Aktiviti UPU, AMK Batu, Cawangan PKR, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur, Isu Tempatan, Kezaliman, Pakatan Rakyat, Parlimen Batu, Parti Keadilan Rakyat, PKR Bahagian Batu, Polis DiRaja Malaysia, Protes, Rakyat.
trackback

fitnah-tv305012009007 amk [DIKEMASKINI] AMK Batu yang diketuai Rozan akan membuat  laporan polis di Balai Polis Sentul – 5.00 petang berhubung penyiaran berita di slot Buletin Utama TV3 pada 4 Januari 2008. Berita yang disifatkan palsu berhubung masalah kerosakan lif dihadapi penghuni Flet Sentul Utama, jelas menidakkan komitmen Ahli Parlimen Batu, yang diketahui penduduk telah mengambil inisiatif menyelesaikan masalah mereka sebelum pilihanraya umum Mac lalu.

Secara jelas, usaha yang dibuat oleh Tian Chua untuk menangani masalah penghuni flet disiarkan di blog ini pada 1 Januari 2009 membuktikan TV3 secara melulu menafikan penglibatan usaha Tian. Malah pada perjumpaan terdahulu, beliau ada memberikan cadangan awal supaya langkah pro-aktif perlu disegerakan dengan memberi penerangan kepada semua penghuni tentang perlunya membayar caj penyelenggaraan dan menjaga harta benda terutama lif demi kepentingan semua.

[lihat laporan terdahulu di sini]

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: