jump to navigation

Harga minyak Singapura turun lagi, kali kelima dalam 20 hari July 29, 2008

Posted by Parti KeADILan Rakyat Bahagian Batu in Antarabangsa, ekonomi, global, Hubungan Antarabangsa, Krisis, Minyak, pasaran, perdagangan, Protes, Rakyat, Rally.
trackback

HARGA minyak petrol turun lagi semalam, sebanyak 10 sen setiap liter – penurunan terbesar sejak Ogos 2003. Ini kali kelima harga minyak petrol turun dalam masa 20 hari.

Langkah mengurangkan harga minyak petrol semalam dimulakan Shell, yang kemudian diikuti Caltex, Singapore Petroleum Company (SPC) dan Mobil.

Dengan penurunan harga itu, harga minyak petrol sebelum ditolak diskaun di kedai minyak sekarang adalah $2.110 seliter bagi petrol oktana 98, $2.036 seliter bagi petrol oktana 95 dan $2.003 seliter bagi petrol oktana 92.

Harga minyak petrol premium sebelum ditolak diskaun pula adalah $2.239 seliter bagi Shell V-Power dan $2.236 seliter bagi Caltex Platinum.

Comments»

1. Naili - September 19, 2008

Harga minyak kat S’pore turun? Berita mcm rekaan semata2 je. Call uncle kat S’pore, katanya tak de pun? Apa cerita ni….


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: