jump to navigation

Dialog Draft KL2020 di Tmn Dato’ Senu June 23, 2008

Posted by Parti KeADILan Rakyat Bahagian Batu in Aktiviti Ahli Parlimen, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur, Pakatan Rakyat, Parlimen Batu, Parti Keadilan Rakyat, Sidang Dewan Rakyat.
trackback

Semalam (23 Jun 08) telah diadakan satu forum berkenaan Draft Kuala Lumpur 2020 di Taman Dato Senu. Majlis berlangsung di Dewan Orang Ramai Taman Dato Senu, telah menarik perhatian kepada lebih kurang 80 orang penduduk-penduduk di sekitar Batu. YB Tian Chua adalah panel majlis tersebut yang turut dihadiri Ketua Penduduk Taman Dato Senu, Pengerusi PAS Cawangan Dato Senu dan imam surau Flat Sentul Utama

Advertisements

Comments»

1. Tien - June 20, 2008

Kpd Dr Wan Azizah, (Anwar’s Mrs), apa khabar Dr yg dihormati dan disanjungi. Hanya nak tanya if Anwar become PM one day, adakah dia akan balas dendam pada musuhnya esply Tun M?

Bukan saya sokong Mahathir, i tak harap ini berlaku kerana as a wise leader, he only works hard and fights for the nation not himself. I harap beliau boleh lepaskan dendam dan maafkan semua musuhnya semasa jadi pemimpin negara seperti Former President of South Korea, Kim Tae Chong who has won Nobel Award. Semasa dia menjadi President, dia maafkan musuh-musuhnya yg pernah menyakitkan dia dan mengakibatnya ke penjara sebelum tu. Pada masa Beliau jadi President Korea, disebabkan murah hati dan kurnia beliau, beliau disanjungi dan dipuji oleh seluruh dunia. Beliau hanya mengfokuskan bijaksana beliau dalam membangunkan negara dan meningkatkan taraf hidup negara serta membasmi kemiskinan orang Korea. Hingga sekarang orang Korea masih meng hormatinya. Oleh itu, saya betul-betul harap bahawa jika Anwar happen to be our PM, beliau juga boleh mengikuti langkah Kim menjadi seorang pemimpin yang betul-betul korban untuk rakyat dan negara dan bukan untuk membalas dendam saja. Pada fikiran saya, orang yang boleh melepaskan dendam walaupun sukar dan sanggup memaafkan orang serta mengalihkan tenaga itu untuk menolong orang lain walaupun musuh sendiri adalah pemimpin yang jati dan mulia. Saya harap En Anwar adalah pemimpin yang mulia itu. Terima kasih.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: